top of page
  • Writer's pictureNorigami works

A legjobb esküvői kreatív fotózás helyszínek

Jó, ha már az esküvői helyszínetek lefoglalása előtt átgondoljátok, hogy milyen stílusú esküvőt szeretnétek, hiszen a fotók is jó esetben olyan fotóssal fognak készülni, aki az általatok meghatározott stílusban alkot, de legalábbis azonosulni tud vele. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy a kreatív fotózásotok helyszíne már a foglaláskor körvonalazódjon! Mutatom, milyen irányzatok mentén gondolkodjatok!




01 – Zöldben, természetben


A legtöbb esküvői helyszín természetközeli, hiszen a párok legnagyobb része igényli a zöldet, a növényeket, fákat, mezőket a nagy napon.


Ha Ti is természetközeli esküvői helyszínt választotok az szuper, de egy-két dolgot érdemes figyelembe vennetek!


Az esküvői menetrendek nagy többsége úgy alakul, hogy a kreatív fotózásra 13 és 16 óra között kerül sor. Ez fotós szemszögből nézve közel sem ideális, hiszen a magasan tűző nap nem biztosít szép fényviszonyokat.


Ha a helyszínen árnyas részek is vannak, akkor természetesen megoldható, hogy szép képek szülessenek, de Nektek kimondottan ajánlom az aranyórás fotózást beiktatni a programba.


Aranyórának nevezzük a naplemente előtti nagyjából 20-30 percet, amikor a Nap ereje már jóval kisebb és a fények sem felülről érkeznek. Ha biztosítotok erre lehetőséget, az mindenképpen kifizetődik, mert ez a nap legértékesebb időszaka a fotósotoknak. Még felhős idő esetén is sokkal szebbek ilyenkor a fények, így az esküvői kreatív fotózásotokat megéri kiegészíteni az aranyórás fotózással.


02 – Hegyes-völgyes esküvői fotózás helyszínek


Az én szubjektív álláspontom szerint ez már egyel izgalmasabb, mint egy szimpla zöld, erdős helyszín, hiszen a horizont, a kilátás rengeteget tud hozzátenni a képekhez.

Természetesen itt is érdemes az aranyórás kreatív fotózással kiegészíteni a programot, hiszen a nyári nap a hegyeken sem kíméli a párokat.


03 – Vízparti esküvői fotózás


A vízpart is sokat hozzá tud tenni a képek hangulati világához, bár mostanában a tavas-nádas esküvői fotózások már mennek ki a divatból. Ha a vízparton van egy érdekes épület, vagy akár be tudtok szállni egy csónakba, akkor viszont bele lehet csempészni egy kis izgalmat a képekbe 😊

Ha tudtok, mindenképpen szervezzetek valami pluszt ehhez a stílushoz, hogy igazán egyedi képek születhessenek.


04 – Városi esküvői fotózások


Mostanában egyre népszerűbbek a városi esküvői fotózások, az én legnagyobb örömömre!

Nagyon izgalmas tud lenni az a kontraszt, amit a pár alkot a városi környezettel, ráadásul itt lehet igazán változatos képeket készíteni, hiszen rengeteg a részlet, az érdekes geometria, amit egy jó szemű fotós fel tud használni a munkája során.


A micro-weddings irányzat legnagyobb kedvence a városi kreatív fotózás, ahol a menyasszonyok is sűrűn nadrágban vannak, és nem riadnak vissza a dinamikus, bevállalós fotózásoktól.

Én mindenkit buzdítok, hogy ne féljünk városiak lenni az esküvőnk alkalmával sem, mert vagány, lendületes összhatást érhetünk el könnyedén egy jó helyszínválasztással.


05 – Beltéri esküvői fotózás


Nem, nem stúdióra gondolok. Azok az idők már elmúltak hálisten.


Viszont rengeteg olyan kávézó, galéria, terasz létezik, ahol a kreatív fotózás jó hangulatban, szép enteriőrben, a nap tűző sugarainak égető, hunyorogtató hatásától mentesen lehet fotózni.


És persze ezek a helyszínek is kombinálhatók kültéri fotózással, és az aranyóráról sem kell lemondanunk az esti órákban.


Sőt, ha még helyszínválasztás előtt álltok, akkor akár maga a helyszín is adhatja az enteriőrt. Ha letisztult, mégis design-os helyszínt találtok, akkor akár a dekorban, de dekor nélkül is megvalósítható beltéren az esküvői fotózásotok.


06 – Elopement fotózás


Igaz, az elopement esküvői fotózás nem helyszínt jelöl ugyan, de külön kategóriaként azért megemlíteném.


Az elopement lényege, hogy úgy alkot képeket, mintha a pár megszökött volna a fogadalmát megtenni, így a helyszínválasztás ennél az irányzatnál sarkalatos pont.


Az elopement fotózásokhoz legjobban azok a helyszínek passzolnak, ahol a látóhatár széles, és ezzel megmutathatjuk, hogy tényleg csak Ti ketten léteztek ezen a világon 😊


Erre alkalmas lehet bármelyik szép kilátással rendelkező sziklás-hegyes rész, de akár olyan mező vagy puszta is, ahol a látóhatárt nem nagyon szakítja meg semmi, esetleg csak a távolban fedezhető fel ember alkotta tárgy.


Ebbe a stílusba a közkedvelt erdős helyszínek sajnos nem férnek bele, így amennyiben elopement stílusban gondolkodtok, másfajta természetet kell keresnetek.

bottom of page